‘Gigantisch loon van aanwinst van KAA Gent lekt uit: meer dan maal tien’

door: BVDO
KAA Gent
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent liet uitschijnen dat het dit jaar geen gigantische lonen meer betaalt. Maar Aimé Omgba lijkt toch wel heel goed te verdienen.

De transfersoap van deze zomer was ongetwijfeld de overstap van Aimé Omgba. De speler had problemen met zijn club over de geldigheid van zijn contract.

Omdat hij ook geopereerd moet worden vooraleer hij kan spelen kon KAA Gent hem op de kop tikken voor amper 1 miljoen euro, terwijl eerst sprake was van 2,5 miljoen euro.

De bedoeling van KAA Gent is dat hij snel doorverkocht kan worden, met een grote winst. Want zijn contract houdt wel stevige loonsvoorwaarden in.

Het is Voetbal International dat alle details daarover lekt. Bij KAA Gent zou hij 650.000 euro per jaar verdienen. Om te beginnen, zonder bonussen. Een stevig loon dus.

Hij tekende een contract tot 2029 bij KAA Gent en als hij dat volledig uitdoet zou hij in het laatste jaar bij KAA Gent maar liefst 1 miljoen euro per jaar verdienen.

Bij NAC Breda verdiende Omgba 60.000 euro per jaar, hij weigerde een nieuw contractvoorstel bij de Nederlandse club van 210.000 euro.

Tags KAA Gent