Brian Riemer komt met verdediging van eigen positie na nederlaag tegen Genk

door: BVDO
Brian Riemer
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht verloor dinsdag met 0-2 van KRC Genk. Het was de eerste competitienederlaag voor Brian Riemer dit seizoen.

KRC Genk was duidelijk een maatje te groot voor RSC Anderlecht. “Het is de eerste keer sinds lange tijd dat we met twee doelpunten verschil verliezen, en dat tegen een team in topvorm zoals Genk”, vertelde Riemer achteraf.

De Limburgers maakten aanvallend indruk en speelden Anderlecht op momenten van het kastje naar de muur. Anderlecht daarentegen speelde bitter weinig kansen bij elkaar.

Opnieuw was Riemer kop van jut bij de thuisaanhang. “De perceptie kan tricky zijn. We verloren slechts één wedstrijd. Er zijn veel zaken waarvoor ik verantwoordelijk ben, maar er zijn ook veel positieve punten waar ik me op focus”, nam hij zijn eigen verdediging op.

“Fans kunnen zeggen en doen wat ze willen. Mijn taak is om de focus te houden tijdens de trainingen van maandag tot zaterdag. Ik hou van deze club vanaf de dag dat ik hier aankwam, en ik blijf gefocust op mijn werk. Ik heb elke dag mijn leven gegeven voor deze club.”

Het klinkt al een beetje als een afscheid, maar vanuit de Raad van Bestuur die voor de match gehouden werd klonk al, dat zelfs met een nederlaag tegen Genk, niet getwijfeld wordt aan de positie van de trainer.