Moeder bekent dat ze dochtertje (10) doodde: Haar meter is er "helemaal kapot van"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een moeder heeft haar dochtertje bij hun thuis om het leven gebracht. De vrouw ontkent dat het om moord ging en pleitte schuldig aan doodslag.

De 10-jarige Shay Kang werd op 4 maart dood aangetroffen bij haar thuis, in het Engelse Rowley Regis. De politie werd verwittigd nadat een welzijnsmedewerker geen antwoord kreeg.

Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Een onderzoek heeft eerder al uitgewezen dat het meisje overleed aan de gevolgen van steekwonden in de borststreek.

Haar moeder, Jaskirat Kaur, heeft vrijdag schuldig gepleit aan doodslag door verminderde toerekeningsvatbaarheid, maar ontkent moord. Ze zal op 25 oktober opnieuw voor de rechtbank moeten verschijnen. Dan krijgt ze haar vonnis te horen.

De school van het slachtoffer zei in een verklaring: "Shay was een slim, gelukkig, vrolijk kind dat bij iedereen geliefd was en ze zal door iedereen erg gemist worden."

Meter van slachtoffer wil gerechtigheid

The Sun citeert uit een verklaring van de meter van het meisje: "Ik zal je missen, kleine meid. Mijn hart doet pijn. Ik weet niet zeker hoe ik me voel. Ik voel me ziek, verdoofd, boos en een mislukking. Ik ben er helemaal kapot van. Het spijt me zo, meisje. Ik zal je voor altijd missen, maar onthoud dat ik je gerechtigheid zal brengen."