Onopgeloste 'hoevemoord' op Gerty (61): Politie en parket doen oproep aan iedereen

door: STS
Hoevemoord
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket doen een oproep in het kader van de 'hoevemoord'. Daarbij werd een 61-jarige vrouw in 2018 om het leven gebracht. De zaak is tot op heden niet opgelost geraakt.

Het was op dinsdag 28 augustus 2018, omstreeks 18.30 uur, dat de 61-jarige Gerty Vanhoef vermoord werd in haar woning, de 'Damiaanhoeve', met adres Damiaan 11 in Elen (Dilsen-Stokkem).

Het lichaam van het slachtoffer vertoonde meerdere steekwonden en de hoeve werd in brand gestoken om sporen uit te wissen.

Twee SUV's

"In het kader van dit moordonderzoek zijn we nog steeds op zoek naar informatie en mogelijk belangrijke getuigen", zegt de politie. "Zo werden er op het ogenblik van de feiten twee SUV’s opgemerkt vlakbij de Damiaanhoeve."

"De eerste SUV was klein en donkergrijs en reed over de Pastoorsdijk richting Elen. De tweede SUV had een donkere kleur en een lichtgekleurde achterbumper en reed ter hoogte van de kruising van de Damiaan en de Pastoorsdijk en sloeg linksaf naar de Nuchelenvaart."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.