VTM

Staf Coppens en Monique van der Velden raken het niet eens: "Meen je dat nu?!"

door: LHX
Staf Coppens en Monique
Afbeelding bron: VTM

In het nieuwe seizoen van 'Camping Coppens' staan Staf Coppens en zijn gezin voor een grote uitdaging. Ze verhuizen van het platteland naar de stad.

In Karlstad hebben Staf Coppens en zijn vrouw Monique van der Velden een gezellig huis gevonden. Er is alleen één probleem: het is een stuk kleiner dan het vorige.

Daarom zullen ze van heel wat spullen afscheid moeten nemen. Het wordt een heuse relatietest, dat blijkt deze week in 'Camping Coppens'. Daarin proberen Staf en Monique samen te beslissen wat ze houden en wat niet.

Staf heeft een systeem bedacht om alles vlot te laten verlopen: ze kleven een groen plakkertje op de dingen die mogen blijven en een rood plakkertje op wat er weg moet. Helaas raken ze het over sommige dingen maar niet eens.

Zo beslist Monique eigenhandig dat een glazen vitrinekast met haar trofees mee moet verhuizen naar het nieuwe huis. Ook een klassieke fauteuil ontsnapt niet. "Maar waar ga je die dan zetten?", vraagt Staf. "Dat weet ik nog niet, maar die gaat niet weg", antwoordt Monique vastberaden.

Haar 'Suske & Wiske'-strips vormen ook een probleem. Monique weigert om ze weg te doen, hoewel niemand ze leest. "Meen je dat nu?!", reageert Staf. "We hebben daar geen plaats voor." "En toch gaan we ze niet weg doen", klinkt het onverbiddellijk.