Hier mag vanaf nu niet meer gerookt worden: "Enkel nog in de speciale zones"

door: STS
Vapen - roken
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bekende en populaire trekpleister in ons land voert een rookverbod in. Bezoekers zullen enkel en alleen nog in bepaalde zones mogen roken.

Het gaat om het dierenpark Pairi Daiza. Roken is daar voortaan overal verboden, behalve in zeven aangeduide rokerszones. Het verbod geldt voor gewone tabaksproducten én voor elektronische sigaretten, viel te horen op VTM.

"Om de gezondheid van alle bezoekers te beschermen, is roken in het hele park verboden, behalve in de aangewezen rookzones, die duidelijk staan aangegeven op de plattegrond", klinkt het bij Pairi Daiza.

"De wet beschouwt roken niet alleen als het gebruik van tabak, maar ook van producten zoals de elektronische sigaret. Deze vallen onder dezelfde regels als gewone sigaretten. Dank u voor uw begrip en medewerking om het park voor iedereen gezond en aangenaam te houden."

Rookverbod uitgebreid

Vanaf begin volgend jaar gaat roken op plaatsen waar veel kinderen aanwezig zijn sowieso bij wet verboden worden. Niet enkel in dierentuinen, maar ook in speeltuinen, op kinderboerderijen en in pretparken. En dit om tot een rookvrije generatie te komen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp