"Stoppen met roken was nooit zo plezant": Opvallend initiatief moet rokers helpen stoppen

door: STS
Roken
Afbeelding bron: Pixabay

Stoppen met roken is voor de meeste rokers een uiterst moeilijke opgave. Nu is er een nieuw initiatief dat kan helpen om het roken op te geven. Zo trekt de Kempense rookstopcoach Els Bosch met een gezelschap rokers die willen stoppen naar het Griekse eiland Kreta.

"Stoppen met roken was nog nooit zo plezant. Samen met Happy Weekends introduceren we van 22 tot 29 mei 2024 een nieuwigheid in de Benelux: de rookstopreis. Tijdens een achtdaagse vakantie op Kreta en vier opvolgsessies krijg je als roker een programma aangeboden dat je van de sigaret afhelpt", klinkt het op Rookstopcoach.

Er wordt overnacht in een viersterrenhotel en het gezelschap bestaat uit andere rokers en hun eventuele partners. "De groepsdynamiek moedigt aan om door te zetten op moeilijke momenten. Naast de dagelijkse rookstopsessies is er een heel programma aan activiteiten en excursies."

Een van de deelnemers aan de opmerkelijke reis is de 39-jarige Bert Embrechts uit Vosselaar. "Op mijn veertiende stak ik mijn eerste sigaret op, samen met vrienden. Een experiment, maar we waren vertrokken", vertelde de man aan RTV.

Voorgoed stoppen met roken

Hij hoopt dat de reis hem zal helpen om voorgoed te stoppen met roken. "We trekken naar Kreta, waar we intense begeleiding krijgen om - hopelijk definitief - te stoppen."

Volg Redactie24 nu op Instagram