Wielerbondscoach Vanthourenhout spreekt klare taal over zaak Thibaut Courtois

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout stopt als bondscoach in het wielrennen. Nochtans zou zijn manier van werken ook bij de Rode Duivels goed passen.

Sven Vanthourenhout was maandagavond te gast bij de Tafel van Gert op Play4. Daar sprak hij over het feit dat hij eind deze maand stopt als bondscoach bij Belgian Cycling.

Vanthourenhout oogstte de voorbije jaren veel successen en slaagde erin om van een bende individuen een mooie groep te maken die goed kan samenwerken.

Gert Verhulst vroeg of Vanthourenhout geen zin had om bondscoach van de Rode Duivels te worden en de problemen met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne op te lossen.

De problemen zijn volgens Vanthourenhout gewoon terug te brengen tot een groot communicatieprobleem. “Het klopt niet dat je een van de beste spelers ter wereld niet in je ploeg hebt”, zei hij heel duidelijk.

Vanthourenhout zal iets anders doen in het wielrennen. “Het is nog helemaal niet duidelijk wat, ik heb nog niks beslist. Dat is echt waar. Er zijn veel opties, de beste ploegen ter wereld hebben me iets aangeboden.”