Degryse vindt dat Tedesco opnieuw stevig in de fout gaat met zijn selectie voor Rode Duivels

door: BVDO
Domenico Tedesco
Afbeelding bron: Photonews

Domenico Tedesco stelde zijn nieuwste selectie voor de Rode Duivels voor. Analist Marc Degryse zit met gemengde gevoelens.

Domenico Tedesco maakte op zijn persconferentie vrijdag een analyse van het slechte EK van de Rode Duivels. Daarvoor stak hij de hand ook in eigen boezem.

Een geënsceneerde knieval vindt Marc Degryse, op vraag van de Belgische voetbalbond, om zoveel als mogelijk krediet op te bouwen bij de achterban van de nationale ploeg.

De analist vindt dat Tedesco met zijn selectie weer in de fout gaat. “Julien Duranville is een groot talent, maar speelde nog maar amper op het hoogste niveau”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Arthur Vermeeren is er ondanks zijn gebrek aan speelminuten bij. Arne Engels en Koni De Winter waren er niet bij tijdens het EK, maar nu wel. Dat is wel héél veel verjonging op héél korte tijd.”

Doorselecteren mag en kansen geven aan jonge spelers ook, maar voor Degryse overdrijft Tedesco duidelijk. “Tedesco is al aangeschoten wild. Hij moet toch oppassen dat hij geen bijkomende wonde oploopt met zijn selectiepolitiek.”