Bondscoach Tedesco moet zich haasten na incident met De Bruyne: "Mag hij nu niet doen"

door: JDH
Domenico Tedesco
Afbeelding bron: Photonews

Kevin De Bruyne haalde na de wedstrijd tegen Frankrijk hard uit naar zijn ploegmaats bij de Rode Duivels. Het is nu aan bondscoach Tedesco om de situatie op te lossen. 

Kevin De Bruyne was hard voor zijn ploegmaats. "Als onze standaard de top is en we zijn niet goed genoeg meer om dat niveau te halen, dan moet je op zijn minst alles geven. Als sommigen zelfs dat niet doen, dan is het klaar", zei hij bij VTM

Naar wie hij wees, zei De Bruyne niet. Maar hij leek wel te wijzen naar middenvelders Youri Tielemans en Amadou Onana. De vraag is nu echter hoe het verder moet. Op 10 oktober spelen de Duivels tegen Italië, op 14 oktober opnieuw tegen Frankrijk.

Volgens Franky Van der Elst is bondscoach Domenico Tedesco nu aan zet. "Voor de zoveelste keer, hij heeft al veel gedoe gekend, maar hij gaat zelf ook niet vrijuit. Nu moet hij iedereen op één lijn krijgen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Van der Elst raadt Tedesco dan ook aan om zo snel mogelijk te beginnen reizen, zodat hij met alle betroken kan spreken. "Hij mag dit niet laten sudderen. Je kunt niet een paar weken niks doen en dan eens babbelen in Tubeke. Tedesco zal persoonlijkheid moeten tonen."