Theo Francken krijgt zware kritiek: "Zo’n daden verheerlijken is wansmakelijk en degoutant"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-politicus Theo Francken krijgt kritiek te verduren. Hij noemde de aanslagen met de ontploffingen van biepers van Hezbollah-leden "geniaal" op sociale media.

"Hezbollah is een terreurorganisatie. Ook in België is ze actief. De politieke arm moet zo snel mogelijk verboden worden. Het beeper-verhaal is trouwens geniaal. Dat ze maar zo verder doen", schreef Francken op X.

Dat laatste schoot bij veel volgers in het verkeerde keelgat. "Zo’n daden verheerlijken is wansmakelijk en degoutant", wijst een volger Francken terecht.

"Supporteren voor escalatie, terreur met terreur bestrijden… Het lijkt mij echt niet te getuigen van intelligentie. En u moet minister van Defensie worden? Onwaardig", schrijft iemand.

"Een van de kwaliteiten die men verwacht van een staatsman is terughoudendheid bij zulke gebeurtenissen", luidt een andere mening. "Uw posts zijn een volksvertegenwoordiger onwaardig", lezen we ook nog.

"Een parlementslid dat niet alleen terrorisme goedpraat, maar het ook nog aanmoedigt", gaat het verder.

Dode kinderen

Andere wijzen op de onschuldige slachtoffers die ook betrokken raakten. "Vergeet niet dat er altijd onschuldige slachtoffers zijn… Maar ja, in jouw ogen is dat wellicht verwaarloosbare collateral damage." Nog iemand schrijft: "Twee dode kinderen. Theo: 'Dat ze maar verder doen.'"

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp