Theo Francken voelt bloed koken: "Nu komt de aap uit de mouw, wat een afgang!"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft gereageerd op de nieuwe informatie over de terrorist die maandag een aanslag pleegde. Die had helemaal niet in België hoeven te zijn, want Tunesië had om zijn uitlevering gevraagd. Alleen bleef dat verzoek hier liggen.

"Na een week excuses zoeken, de waarheid verdraaien en Tunesië beledigen, komt de aap uit de mouw, drie aapjes in feite", schrijft Theo Francken op X.

"Nicole de Moor zei: 'Terugsturen was onmogelijk. Tunesië werkt niet mee.' Feit: Tunesië vroeg ZELF om de uitlevering van Abdesalem Lassoued."

"Annelies Verlinden zei: 'Abdesalem bleef onder de radar.' Feit: de Belgische politie had ZELF informatie opgevraagd over hem bij de Tunesische ambtsgenoten. Hij stond wel degelijk op de radar."

"Vincent van Quickenborne zei: 'Hij was niet gekend voor radicalisering.' Feit: Zijn Facebookpagina - met 3.000 volgers - stond bol van jihadi-moslimextremisme. Volgens La Dernière Heure ontmoette hij zelfs Salah Abdeslam."

Afgang

"Het parket van Brussel had het uitleveringsverzoek van Tunesië voor Abdesalem Lassoued 14 maanden laten liggen, 'vergeten'. Het verzoek stak zo diep weg in de Brusselse justitiële schuif dat het zelfs de volle vier dagen duurde voor het parket zich dat verzoek herinnerde. Wat. Een. Afgang."

"Er zijn twee terreurdoden gevallen en de regering bestookt nu al dagen haar bevolking met onwaarheden en valse verklaringen. 'Uitlullen' next level."

Ontslag

"De enige juiste conclusie van de vergadering van het kernkabinet moet zijn: naar het paleis rijden en het ontslag van de regering aanbieden bij koning Filip wegens blunders, leugens en schuldig verzuim", concludeert Francken.