De ultieme winterse verwennerij: Hier is een recept voor heerlijke warme chocolademelk
Niets roept meer gezelligheid op dan een dampende kop warme chocolademelk op een koude dag. Die kan je gewoon in een fles of brik kopen, maar het lekkerst is natuurlijk zelfgemaakte!
Hoe je de beste warme chocolademelk maakt? Het begint uiteraard met volle melk voor een maximum aan smaak. Giet 500 ml melk in een pannetje en verwarm deze op middelhoog vuur. Laat de melk niet koken, maar zorg ervoor dat hij goed heet wordt.
Voeg vervolgens 100 gram fijgehakte pure chocolade (minstens 70% cacao) toe. Als je het graag intens hebt, kan je er nog twee eetlepels cacaopoeder aan toevoegen. Roer met een garde totdat alles is gesmolten en je een gladde chocolademelk hebt.
Tijd om je drankje op smaak te brengen. Dat doe je met suiker naar smaak, een theelepeltje vanille-extract en een halve theelepel kaneelpoeder. Als je de creatieve toer wil opgaan, is een flinke scheut gezouten karamelsaus ook een optie.
Giet vervolgens de chocolademelk in mokken, spuit er een flinke toef slagroom en strooi er een klein snufje grof zeezout over. Klaar!
Er zijn uiteraard ontelbare variaties mogelijk. Zo kan je voor extra feestelijkheid nog een scheut karamelsaus, wat geraspte chocolade of mini-marshmallows over de slagroom strooien. Voor de avontuurlijke chocomelkfans is een scheutje rum, amaretto of baileys ook een optie!