Politie waarschuwt: Opgepast voor deze vier gangsters, ze zijn erg gevaarlijk

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar de vier personen op deze foto en in onderstaande video. Zij pleegden twee gewapende overvallen op dezelfde winkel.

De eerste overval vond op donderdag 29 februari, iets na 10.30 uur plaats. Vier personen stapten de winkel 'Lab9' binnen in de Picardstraat in Brussel. "Ze kwamen de winkel binnen terwijl ze met hun wapens zwaaiden en de twee werknemers bedreigden. Na het doorzoeken van de winkel en de bijgebouwen, vertrokken ze met de buit, bestaande uit mobiele telefoons en andere elektronische apparaten."

Vijf dagen later, op dinsdag 5 maart, opnieuw rond 10.30 uur, keerden dezelfde vier personen terug naar de winkel en pleegden ze opnieuw een gewapende overval. Ook dit keer werden winkelmedewerkers bedreigd.

Kia ProCeed

Er is nu een opsporingsbericht verspreid van de overvallers, die wegvluchtten in een witte Kia ProCeed met nummerplaat 2-CQE-808, een wagen waarvan de spatborden vooraan en rechts achteraan beschadigd zijn. De nummerplaat was gestolen in Sint-Jans-Molenbeek.

In onderstaande video die de federale politie op YouTube zette, zijn beelden te zien van de feiten en worden de persoonsbeschrijvingen van de verdachten gegeven.

Wie informatie kan verstrekken over deze feiten, wordt gevraagd de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.