Man met vastgebonden armen en benen uit kanaal gehaald: Slachtoffer in ziekenhuis overleden

door: STS
MUG - politie
Afbeelding bron: Photonews

Er is een man die vastgebonden was aan de armen en de benen uit een kanaal gehaald. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

Het parket van Brussel vraagt aandacht voor deze zaak via een opsporingsbericht. Het is namelijk niet duidelijk wie het slachtoffer precies is.

De feiten dateren van 9 april 2024. Toen werd om 09.00 uur 's ochtends een man gered uit het kanaal aan Square Jules de Trooz in Brussel.

Gele touwen en hangslot

"De handen en benen van het slachtoffer waren vastgebonden met gele touwen en een hangslot. Hij overleed nadat hij naar het ziekenhuis was overgebracht."

"Deze persoon is 1m83 groot, normaal gebouwd en heeft lang, bruin haar. Op het ogenblik van zijn ontdekking droeg hij een lichtblauwe jeans van het merk F&F, een blauw en wit jasje van het merk SHELTERSUIT en driekleurige sneakers (blauw, oranje, wit) van het merk Asics.

"Deze persoon zou Razvan Sebastian Marinica kunnen zijn, een man met de Roemeense nationaliteit."

Politie en parket doen oproep

Wie de man op onderstaande afbeelding herkent, wordt gevraagd om de politie te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu. De onderzoekers vragen ook aan mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de feiten om zich te melden.