Terreurdreiging! Man dreigt met aanslag in België: Politie met man en macht op zoek

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er is opnieuw een terreurdreiging in ons land. De politie probeert een man op te sporen die ermee gedreigd heeft een aanslag te zullen plegen.

Het gaat om een Palestijn, die volgens Het Laatste Nieuws op 26 september een asielaanvraag deed in België. De volgende dag moest hij zich weer melden, maar daagde hij niet op.

"Dinsdag meldde hij zich opnieuw bij een officiële instantie en zou hij verklaard hebben te willen sterven als een martelaar. De Palestijn zou vernomen hebben dat zijn hele familie is gestorven in Gaza", schrijft de krant.

"Naar aanleiding van verschillende vragen van de media met betrekking tot het opsporen van een man van Palestijnse origine, kunnen we bevestigen op de hoogte te zijn van de feiten", laat het Brusselse parket woensdag weten.

"De persoon wordt actief opgespoord. In het belang van het onderzoek zal er geen verdere commentaar gegeven worden."

Abdeslam Lassoued

Intussen laat het federaal parket weten dat er in het kader van de terreuraanslag van vorige week maandag een persoon is opgepakt. "Hij zal verhoord worden in verband met zijn eventuele betrokkenheid met het wapen dat gebruikt werd door Abdeslam Lassoued."

"De onderzoeksrechter zal later beslissen of hij zal worden voorgeleid bij haar en of zij eventueel een aanhoudingsmandaat zal afleveren."