Verschrikkelijk: 69-jarige vrouw verkracht, geslagen en beroofd door indringer

door: STS
Verdachte
Afbeelding bron: Federale politie

Een man die ervan verdacht wordt een bejaarde dame te hebben verkracht, geslagen en beroofd, is opgepakt. De man verscheen in het opsporingsprogramma 'Faroek'.

Politie en parket waren al langer op zoek naar de man, die ervan verdacht wordt op 3 maart zware feiten gepleegd te hebben in Sint-Niklaas. De man drong toen rond 21.00 uur een woning binnen en verkrachtte een 69-jarige vrouw brutaal.

"Op het ogenblik dat de vrouw de deur opende, werd ze onmiddellijk vastgegrepen en naar het midden van de woonkamer gesleurd", liet het parket eerder al weten. "De vrouw werd over haar hele lichaam betast en kreeg enkele rake klappen in het aangezicht."

Stemmen in het hoofd

De verdachte vertrok uiteindelijk met cash geld en de gsm van zijn slachtoffer. Hij vertelde haar nog dat stemmen in zijn hoofd hem hadden opgedragen om de feiten te plegen.

"Naar aanleiding van het opsporingsbericht dat 'Faroek' verspreidde inzake deze home-invasion en verkrachting kwamen enkele nuttige tips binnen", laat het Oost-Vlaamse parket woensdag weten.

"Op basis hiervan kon een verdachte, een 28-jarige man afkomstig uit Somalië, geïdentificeerd en opgepakt worden. De man wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp