Drie mannen betrapt in Colruyt: En toen kwam nog iets aan het licht

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Drie personen worden via de snelrechtprocedure gedagvaard nadat ze betrapt werden in een supermarkt van Colruyt. Ze probeerden een grote hoeveelheid whisky te stelen.

De drie mannen probeerden op dinsdag 23 april hun slag te slaan in de Colruyt in de Lombaardenstraat in Leuven. Rond 18.15 uur stapten ze de winkel binnen. "Ze liepen rechtstreeks naar de drankenrayon", weet de politie.

"Vervolgens vulden ze hun rugzakken met 18 flessen whisky. Nadien namen ze nog een blikje Coca-Cola uit de rekken en wandelen ze richting de kassa. Daar betaalden ze enkel voor het blikje Coca-Cola."

Een bewakingsagent hield de drie vervolgens tegen en de politie werd verwittigd. De drie bleken in totaal voor zo'n 480 euro aan goederen gestolen te hebben en werden gearresteerd. En toen kwam er nog iets aan het licht.

Xtc en cocaïne

"Tijdens de fouille van de verdachten werd er op één van hen drie xtc-pillen gevonden, een andere verdachte testte positief op cocaïne."

De drie verdachten, van wie geen enkele beschikt over een gekende woonst in België, werden door het Leuvense parket gedagvaard via de snelrechtprocedure.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp