15-jarige op straat doodgestoken voor ogen van kinderen: "Mes van 14 cm in zijn hart"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een 15-jarige jongen heeft een steekpartij niet overleefd. Hij kreeg een mes van 14 centimeter in zijn hart geplant.

De 15-jarige Alfie uit het Engelse Horsforth was in november van vorig jaar op weg om af te spreken met vrienden. Maar hij werd benaderd door een jongen van 14 jaar, die gewapend was met een mes.

"Alfie zou zijn vrienden die dag niet ontmoeten. Hij werd door de beklaagde benaderd en werd drie keer gestoken; in de borst, in de kaak en in een been", citeert The Sun de openbare aanklager. "Het slachtoffer zakte in elkaar en stierf. Het gebeurde in een straat nabij een lagere school, in het zicht van kinderen die de school verlieten en mensen die de kinderen gingen ophalen."

Mes door het hart

Een autopsie wees uit dat het mes door het hart van de jongen was gegaan. Er werd een veertien centimeter diepe wonde opgemerkt, die fatale inwendige bloedingen veroorzaakte.

Het proces tegen de destijds 14-jarige jongen wordt voortgezet. Zelf ontkent hij de aanklacht van moord, hij spreekt van zelfverdediging. Maar volgens de openbare aanklager heeft geen enkele getuige Alfie horen schreeuwen of dreigen.

Vuurwerk afgeschoten

De twee waren geen onbekenden van elkaar. Enkele dagen voor de aanval schoot de beklaagde vuurwerk af richting Alfie, die hem toen confronteerde en de doos vuurwerk afnam. Eerder was er een incident geweest waarbij Alfie tussenkwam in een gevecht tussen de beklaagde en een andere jongen.

Volg Redactie24 nu op Instagram