Wijnexpert vindt het ronduit beledigend: "Koop die wijnen niet, het is oplichterij"

door: STS
Wijn
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Slecht nieuws voor mensen die op restaurant graag een glas of een fles wijn bestellen. Er zou sprake zijn van graaiflatie op de wijnkaart, zo meldt een gespecialiseerde website.

"Graaiflatie" is een term die de jongste tijd wel vaker opduikt. Het is de combinatie van "graaien" en "inflatie". Met andere woorden: de inflatie zorgt er al voor dat producten duurder worden, en een bedrijf doet er vervolgens nog een schepje bovenop door de prijs nóg wat te verhogen.

Nu lijken ook wijnkaarten in restaurants niet te ontsnappen aan die beruchte graaiflatie. "Het loopt de spuigaten uit, vooral in restaurants die zich als gastronomisch aanprijzen", weet de website Wijnkanaal.

De persoon achter de site wil geen specifieke restaurants noemen, maar ziet als kenner wel genoeg wanneer hij ergens komt. Hij noemt als een van de voorbeelden van graaiflatie op de wijnkaart een witte bourgogne van 390 euro per fles die in zijn ogen het geld zeker niet waard was.

"Koop die wijnen niet"

"Bij dergelijke ontsporingen voel ik mij als wijnliefhebber beledigd", schrijft hij. "Wat doe je tegen dergelijke compleet van de pot gerukte prijzen? Er is maar één remedie: koop die wijnen niet. Het is oplichterij."

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags