Patrick Lefevere spreekt klare taal over financieel dispuut rond Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel was vorig jaar heel sterk bezig in de Giro d’Italia. Door een coronabesmetting moest hij echter vroegtijdig opgeven.

Remco Evenepoel reed vorig jaar een sterke Giro, tot het noodlot toesloeg bij onze landgenoot. Patrick Lefevere kwam er aardig over in ruzie met organisator RCS, omdat zij meenden dat Evenepoel als een dief in de nacht vertrok.

Ze vernamen zijn opgave immers niet rechtstreeks, maar via de media. Tot een paar maanden geleden werd er ook gekibbeld over het overeengekomen startgeld dat ze niet volledig wilden uitbetalen aan Lefevere, omdat Evenepoel de Giro niet volledig uitreed.

“Ik vond dat larie want het woord startgeld zegt het zelf: geld om te starten. Ik wil daar ook niet te cynisch over zijn, maar niemand kan beweren dat Remco in de Giro zijn rol als uithangbord niet heeft gespeeld, met promofilmpjes en interviews vooraf en tijdens”, zegt de CEO in Het Nieuwsblad.

“In de openingstijdrit was hij gewoon sensationeel goed. Ik vond het stank voor dank om dan te beknibbelen op de prijs bij een gedwongen forfait. Het is niet dat Remco zomaar uit de koers is gestapt.”