Airfryer niet ongevaarlijk: Toestel schiet in brand, eigenares waarschuwt iedereen

door: STS
Airfryer
Afbeelding bron: Unsplash

Een vrouw raadt iedereen aan om een airfryer niet onbewaakt achter te laten wanneer die aanstaat. Haar toestel vloog in brand.

Margaret Fleming uit de Schotse stad Edinburgh gebruikte haar airfryer om eten op te warmen. Intussen ging ze in haar woonkamer zitten. Kort daarna brak er brand uit.

"Ik zat tv te kijken en kreeg wat honger. Ik zette de airfryer aan en keerde terug naar de woonkamer. Enkele minuten later ging het brandalarm af en hing de keuken vol rook", vertelde de vrouw aan Edinburgh Live.

De vrouw verwittigde de brandweer, die snel ter plaatse was. Het vuur kon gedoofd worden. Ondanks de snelle interventie blijft Margaret achter met een zwartgeblakerde keuken. Ze is erg onder de indruk van wat er gebeurd is en wil andere mensen goede raad geven.

"Als je een airfryer hebt, verlaat de ruimte dan niet wanneer hij aanstaat. Soms dacht ik wel eens in de douche te springen wanneer de airfryer aanstond, maar ik denk dat mensen dat echt niet moeten doen. Ik ben zo bezorgd dat andere gezinnen in dezelfde situatie terechtkomen."