Duidelijke oproep na fataal ongeval met elektrische step: "Verplicht bestuurders dit"

door: STS
Elektrische step
Afbeelding bron: Pixabay

Verkeersinstituut Vias pleit voor een verandering voor iedereen die met een elektrische step rijdt. Die moet de veiligheid van de bestuurder ten goede komen.

Rijden met een elektrische step is niet ongevaarlijk, door de kleine wieltjes. Een oneffenheid kan je al snel uit balans brengen, met alle gevolgen van dien. In 2022 kwamen in België vier bestuurders van een e-step om het leven, in 2023 waren er dat twee.

Maandagochtend werd in Hasselt een man dood aangetroffen naast zijn elektrische step. Het parket gaat er voorlopig vanuit dat hij een fatale val maakte, en niet werd aangereden. Het 37-jarige slachtoffer laat een vrouw en twee jonge kindjes na.

Zware hoofdletsels

Vias Institute wil dat er ingegrepen wordt. "Als je met een elektrische step valt, val je op een heel andere manier dan wanneer je valt met een fiets, omdat je zwaartepunt anders ligt", vertelde Stef Willems van Vias aan Het Belang van Limburg.

"Bij een step val je voorover over je stuur, met zware hoofdletsels als gevolg. Daarom pleiten wij al langer voor een verplichte helm voor bestuurders van een elektrische step."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp