Geweld bij supermarkt: "En toen kreeg ik als oma van 9 kleinkinderen een pak slaag"

door: STS
Winkelkar - schoenen
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een vrouw die boodschappen wilde gaan doen in een supermarkt is het slachtoffer geworden van geweld. Twee jonge meisjes met een collectebus vielen haar aan.

De feiten deden zich voor in het Nederlandse Amersfoort. Een 64-jarige vrouw liep over het Neptunusplein en wilde inkopen gaan doen in de nabijgelegen supermarkt. Maar luttele ogenblikken later kreeg ze rake klappen.

"Voor de deur stonden twee meisjes die aan het collecteren waren", vertelt de politie. "Volgens het slachtoffer vroegen de meisjes aandacht en geld voor slachtoffers in Palestina. Hierbij ontstond een woordenwisseling tussen de 64-jarige vrouw en de twee meisjes."

Maar het bleef niet bij woorden. De vrouw werd geslagen door de meisjes en deed nadien aangifte bij de politie. Ze stuurde haar verhaal ook naar politicus Geert Wilders, die het op X deelde. "Ik liep langs de meisjes en zei alleen: 'En de gijzelaars dan?' Nou, toen kreeg ik als oma van negen kleinkinderen een pak slaag", schrijft de vrouw.

"Ze begon aan mijn haren te trekken en op mijn hoofd te slaan. En ze zou me de tanden uit de bek slaan. Ik ben snel naar mijn auto gelopen en naar huis gereden. Ik had een bloedneus en een zeer oor."

Politie onderzoekt camerabeelden

De politie is met een onderzoek gestart. De twee meisjes konden niet meer aangetroffen worden bij de supermarkt. Voor verder onderzoek zal er beroep gedaan worden op camerabeelden van de ingang van de winkel.