Duidelijke boodschap: "Haal deze drie simpele dingen in huis voor wanneer er oorlog uitbreekt"

door: STS
Russische soldaten in Oekraïne
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlander Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, heeft slecht nieuws. Hij verwacht dat het nog vijftien jaar onrustig blijft in de wereld.

Bauer stelde eerder al dat mensen zich moeten voorbereiden. Hij raadt iedereen aan om water, een radio op batterijen en een zaklamp op batterijen zeker klaar te hebben liggen in huis, om de eerste 36 uur van een eventuele oorlog door te komen. In 'Terzake' werd Bauer vorige week gevraagd of hij dat echt meent.

"Ik meen het. Je ziet in landen als Noorwegen, Zweden en Finland dat het daar heel normaal is om zulke dingen in huis te hebben", sprak Bauer. "Het hoeft geen oorlog te zijn, het kan ook een natuurramp zijn. Er kan ook iets gebeuren waardoor je een tijdje geen water en elektriciteit hebt van de overheid."

"Dus je moet in staat zijn om dat te kunnen overbruggen. Dat is de gedachte daarachter. Als een oorlog begint, dan zullen er problemen zijn met de elektriciteitsvoorziening en het waternet. Dus zorg nou gewoon dat je dat soort simpele dingen in huis hebt."

"Dat betekent niet dat de oorlog morgen begint. Dat heb ik ook uitdrukkelijk gezegd. Maar het zal de komende vijftien jaar heel onrustig zijn, omdat de tektonische platen van de macht aan het schuiven zijn."

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags oorlog navo