"Oorlog valt niet meer uit te sluiten" - Luitenant-generaal windt er geen doekjes rond

door: STS
Thierry Esser - koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

Luitenant-generaal Thierry Esser van het Belgische leger zegt dat er een tandje bijgestoken moet worden wat betreft het aanwerven van personeel. Hij zegt dat een oorlog niet meer uit te sluiten valt.

Esser, op de foto met koning Filip, is hoofd van de HR-afdeling van het leger. Daar zijn ze na een grote pensioengolf dringend op zoek naar nieuwe militairen, maar ook naar nieuwe reservisten, mensen die zich naast hun gewone baan inzetten voor het leger en opgeroepen kunnen worden.

"Ook volgend jaar zijn er 2.500 nieuwe vacatures voor militairen, net geen 1.000 voor burgerpersoneel en is er ook plaats voor duizend nieuwe reservisten", schrijft Het Nieuwsblad.

Dat is hoogst noodzakelijk, vindt Esser. "Het is jammer genoeg niet meer uit te sluiten dat we in een oorlog terechtkomen", vertelde hij aan de krant.

Brussel belangrijk commandocentrum

"Zelfs voor de oorlog die nu in het oosten woedt, zijn wij een cruciaal logistiek centrum. België is een aankomst- en vertrekpunt van manschappen en materieel. Bovendien is Brussel een belangrijk commandocentrum en dat moet je kunnen beschermen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp