Lotto Dstny opvallend scherp voor Arnaud De Lie: “Dat is zijn grote probleem”

door: AVL
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Voor Lotto Dstny draaide het wielervoorjaar uit op een teleurstelling uit. Hierbij was vooral een belangrijke rol voor Arnaud De Lie weggelegd.

De Lie moest dit voorjaar een vervolg blijven aan zijn sterk 2023, maar sukkelde de voorbije maanden vooral met zijn gezondheid. Zo hield onder meer een besmetting met de ziekte van Lyme hem gedurende een hele tijd aan de kant.

Bij Lotto Dsnty zijn ze ervan overtuigd dat het haar poulain opnieuw op niveau zal krijgen, al is de Belgische wielerploeg ook kritisch voor De Lie die volgens ploegleider Nikolas Maes zijn kwetsures vaak iets te zwaar onderschat.

"Het probleem met Arnaud is dat hij licht gaat over alles", zo legt Maes uit bij HLN. W"ant natuurlijk moet de renner het zelf uitleggen. Inmiddels hebben we begrepen: als Arnaud zegt dat hij zich niet honderd procent voelt, moeten we hem stil leggen. Dan wil het zeggen dat hij echt niet goed is."

"Transparantie en communicatie naar de staff en naar de performance cel zijn waar Arnaud beter in moet worden, zodat wij hem optimaal kunnen helpen", gaat Maes verder.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp