Toptalent Widar scherp voor Lotto Dstny: "Ze luisterden niet, dan zie je wat er gebeurt"

door: JDH
Jarno Widar
Afbeelding bron: Photonews

Jarno Widar (18), een van de grootste Belgische talenten, is er niet in geslaagd om de Ronde van de Toekomst te winnen. De jonge Belg was hard voor zijn ploeg Lotto Dstny 

De Ronde van de Toekomst is de belangrijkste rittenkoers voor beloften, heel wat profs hebben daar ooit geschitterd. Zo staan onder meer Cian Uijtdebroeks, Tadej Pogacar en Egan Bernal op de erelijst. 

Jarno Widar (18) wilde zijn naam ook op de erelijst zetten, maar zakte in de laatste twee dagen door het ijs. In de slotrit verloor hij zelfs bijna een half uur. Volgens het toptalent het gevolg van te weinig trainen. 

"Ik had het team twee maanden geleden al verteld dat ik teveel aan het koersen was, maar ze luisterden niet naar mij en dan zie je wat er gebeurt. Deze week heeft laten zien dat ik meer moet trainen en minder wedstrijden moet rijden", zegt hij bij DirectVélo. 

"Ik kom hier volgend jaar terug en dan probeer ik het opnieuw", beloofde Widar. "Ik ga dit jaar alleen nog het WK en de Ronde van Lombardije rijden. Ik richt met dus nog enkel op de grote doelen en niet meer op de kleinere koersen."