Jonas Vingegaard stevig in vraag gesteld door vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault

door: JDH
jonas vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard zette al op 18 augustus een punt achter zijn seizoen. De Deen mist zo opnieuw het wereldkampioenschap wielrennen. 

Sinds hij in 2018 deelnam aan het WK voor beloften reed Jonas Vingegaard geen enkele wedstrijd meer voor de Deense nationale ploeg. Bij de profs reed hij zo nog geen enkele keer het wereldkampioenschap. 

Daar zal ook dit jaar geen verandering in komen, want Vingegaard heeft dus al een punt achter zijn seizoen gezet. De Deen heeft na zijn val in de Ronde van Baskenland in april geen rust meer gehad en was fysiek en mentaal uitgeput. 

Vingegaard werd begin september ook voor de tweede keer vader, zijn vrouw Trine Marie Hansen beviel van een zoontje. De Deen wildan ook bij zijn gezin zijn in Denemarken tijdens de eerste weken van zijn zoon.

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault stelt wel vragen bij de aanpak van Vingegaard. "Vingegaard wekt de indruk minder van koersen te houden dan van een Pogacar of een Evenepoel", zegt hij bij Cyclism'Actu.

"Coureurs houden toch van wedstrijden? Ik vraag me af of hij er wel écht heel erg van houdt", stelt Hinault nog. Door zijn blessure en vroeg einde van zijn seizoen komt Vingegaard in 2024 maar aan 44 koersdagen.