Patiënte verbaasd door extra kost van ziekenhuis: "Dit pik ik niet, ik vind het diefstal!"

door: STS
MRI-scan
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die een MRI-scan moest laten uitvoeren, is boos op het ziekenhuis. Plots werd er 50 euro extra aangerekend.

De vrouw uit Turnhout moest een MRI-scan ondergaan, maar omdat ze allergisch is voor bepaalde stoffen mag er bij haar geen kleurstof gebruikt worden. Daarom kon het onderzoek niet door de week plaatsvinden, maar enkel op een zaterdag.

"Ze zeiden expliciet dat enkel op zaterdagen dat onderzoek gebeurt. Akkoord, dan ga ik op zaterdag. Maar dan zeggen ze erbij: u moet wel 50 euro extra betalen omdat het zaterdag is. Dat vind ik nu echt niet kunnen", zei de patiënte op RTV.

"Dan heb ik gezegd: luister, schrap het maar, ik kom niet. Want het principe is verkeerd. Dat kan niet. Alleen op zaterdag wordt dat gedaan, maar omdat het zaterdag is, moet ik 50 euro meer betalen. Dat pik ik niet, ik vind dat diefstal."

Tekort aan MRI-scanners

De regionale zender weet waar het probleem zich situeert: "Er is een tekort aan MRI-scanners bij de ziekenhuizen in de regio. Daardoor zijn ze genoodzaakt bepaalde afspraken te bundelen op vaste momenten. Bovendien is de weekendtoeslag noodzakelijk om het personeel te betalen."

"Het ziekenhuis wil wel naar een oplossing zoeken om alle soorten scans voortaan ook op weekdagen aan te bieden, zodat patiënten hiervoor kunnen kiezen."

Tags scan turnhout