Hartverwarmend VRT-programma genomineerd voor prestigieuze prijs: Kijkers zijn het unaniem eens

door: WVDS
Restaurant Misverstand - Dieter Coppens
Afbeelding bron: Eén

Het tv-programma Restaurant Misverstand op VRT 1 is genomineerd voor een internationale Emmy. Het human interest programma zet jongdementie in de spotlight.

In de seizoenen van Restaurant Misverstand runnen acht mensen met jongdementie een eigen restaurant. Dieter Coppens presenteert het programma. Verder zitten ook chef Seppe Nobels, hulpchef Romina en experte Anouck de Bruijn van het Expertisecentrum Dementie in het begeleidende team. De jongdementie van de deelnemers heeft ook invloed op hun families.

Er wordt in het programma openhartig verteld over hoe zij met de diagnose omgaan en wat de gevolgen voor hen waren. VRT meldt het nieuws: “'t Is echt, Restaurant Misverstand is genomineerd voor een internationale Emmy. Kunnen ze op 25 november de grote Amerikaanse televisieprijs op het menu zetten?”

Kijkers dolenthousiast over nominatie

De kijkers zijn alvast dolenthousiast met deze nominatie: “Het was te hopen en zou dik verdiend zijn want het is zowel een van de beste human interest programma’s als hartverwarmende tv.”

“Dat zou de kers op de taart zijn, een Emmy winnen! Wat een topprogramma. We duimen voor jullie”, “Winnen of niet. Winnaars zijn het sowieso.”