Een vaccin dat sterk wordt aangeraden om te nemen: “Behoedt voor terugval van je gezondheid”

door: PMN
vaccin corona
Afbeelding bron: Shutterstock.com

We gaan de herfst in, en dat betekent ook het startsein voor een nieuwe vaccinatiecampagne. Deze campagne start nog deze maand.

Deze herfst kun je zowel een griep- als een coronavaccin halen. Het is, vooral voor kwetsbare groepen, raadzaam om dit te doen. Een vaccin zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt en dus minder kans hebt om in het ziekenhuis te belanden.

Het is niet alleen voor 65-plussers met gezondheidsproblemen aan te raden om zich te laten vaccineren; ook actieve ouderen doen er goed aan het vaccin te nemen. "De vaccinatie voorkomt een terugval in hun gezondheid door een ongelukkige coronabesmetting", zegt Lien Thoelen van het Departement Zorg aan VRTNWS.

“We willen ook benadrukken dat het een vrije keuze is om je te laten vaccineren. We evalueren telkens voor welke groepen we een vaccinatie aanraden, maar we hopen dat zoveel mogelijk mensen ingaan op de vaccinatiecampagne."

Je kunt je bij elke huisarts of apotheker laten vaccineren. Het griepvaccin is betalend, maar het coronavaccin is gratis.