Kassierster supermarkt heeft duidelijke boodschap: "Doe dit altijd voor je de winkel verlaat"

door: STS
aankopen supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Producten op je kassaticket terugvinden die je helemaal niet gekocht hebt, dat overkwam onlangs een vrouw die boodschappen was gaan doen. Er waren zes flessen water aangerekend, die ze niet gekocht had. Hoe kan zoiets gebeuren?

Een kassamedewerkster met twaalf jaar ervaring gaf in het Radio2-programma 'WinWin' de verklaring. "Het zit zo: op bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld op blikken soep van Unox, staat er een streepjescode, en vlak ernaast een QR-code."

"Als de kassa beide codes inleest, is het mogelijk dat er een extra product op de kassabon staat. Ook bij de flessen water, zoals bij de luisteraar die daarover vertelde, is dat heel goed mogelijk."

"Bij ons gebeurt dat niet zo vaak, omdat wij daar heel goed op letten. Wij plaatsen altijd onze duim over de QR-code terwijl we de streepjescode scannen. Zodat er niet iets dubbel bijgerekend kan worden."

Kassaticket nakijken

"Ik raad klanten aan om in de winkel, voor ze vertrekken, toch eens vlug hun kassaticket te controleren. Dan is er achteraf niet zoveel discussie mogelijk. Het vergt enkel een kleine minuut, hooguit, en dan kan het nog altijd meteen rechtgezet worden."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp