Bondscoach Tedesco reageert gevat op afscheid van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels

door: JDH
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Domenico Tedesco heeft voor het eerste gereageerd op het afscheid van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels. Al wilde hij er niet veel woorden aan vuilmaken. 

Op zijn sociale media maakte Thibaut Courtois onlangs bekend dat hij niet meer terugkeert bij de Rode Duivels onder bondscoach Domenico Tedesco. De doelman van Real Madrid speelt al meer dan een jaar niet meer voor de Duivels na een dispuut over de aanvoerdersband. 

Bondscoach Domenico Tedesco had niet veel zin om nog over de zaak te spreken. "Ik heb echt niet de behoefte om hier een soort van pingpong met Courtois van te maken. Hij heeft zijn opinie, ik heb de mijne", zei Tedesco bij HLN. 

"Hij heeft het laatste woord gehad, daar zou ik het bij willen laten." Courtois vertrok in juni vorig jaar na de wedstrijd tegen Oostenrijk na een discussie met Tedesco. Door een knieblessure was Courtois daarna een hele tijd out. 

Hij paste daarom voor het EK in Duitsland en heeft nu ook definitief afscheid genomen van de Rode Duivels. Toch zolang Domenico Tedesco bondscoach is en het ziet er niet naar uit dat hij snel zal vertrekken.