Siska Schoeters over haar band met Niels Destadsbader: “Al in moeilijke momenten moeten doen”

door: PMN
Zomerhit - Niels Destadsbader - Siska Schoeters
Afbeelding bron: VRT1

Siska Schoeters en Niels Destadsbader waren ook dit jaar weer de twee presentatoren van ‘Zomerhit’. Het programma keert volgend jaar terug. Allicht zullen zij dan ook weer de presentatoren zijn.

Siska Schoeters en Niels Destadsbader hebben een speciale band met elkaar, iets wat Siska bevestigt in Dag Allemaal.

Niels Destadsbader en ik hebben al in moeilijke omstandigheden moeten samenwerken. Zoals vorig jaar, toen mijn papa vlak voor ‘Zomerhit’ is gestorven”, vertelt Siska.

“Ik heb Niels toen gebeld om te zeggen wat er gebeurd was, en hij zei direct: ‘Ik kom naar jou toe.’ Ik zei: ‘Nee, nee, het is oké, ik ga nu naar het ziekenhuis.’ Maar ik wist dat Niels speciaal voor mij vanuit Deerlijk naar mij zou rijden, dat overstijgt collegialiteit.”

Siska Schoeters en Niels Destadsbader hebben in moeilijke momenten al moeten samenwerken

Het was voor Siska dan ook een vreemde opnamedag. “Bij de opname voelde het heel raar om vrolijk ‘Goeienavond Blankenberge!’ te moeten roepen. Ik was heel blij dat Niels toen naast mij stond.”

Het zou niet onlogisch zijn als Siska die presentatie zou hebben overslagen. “Maar geen sprake van dat ik die presentatie niet zou doen,” is ze duidelijk. “Omdat ik wist: ‘Je bent veilig.’ Ik denk dat dat het is. Dat we ons veilig voelen bij elkaar. Wij zorgen voor elkaar.”