"Hoe een mens in de grond gestampt wordt" - Man krijgt advocaten achter zich aan na recensie op internet

door: STS
Laptop - werken - oplichting
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een Vlaming die een negatieve recensie schreef over een zaak, heeft een advocatenkantoor achter zich aan gekregen. Hij verwijderde de recensie dan maar, zwaar tegen zijn zin.

De man had een tweedehandse zitmaaier gekocht, en al snel doken er problemen op. Thuis bleek dat de verkoper gelogen had over het bouwjaar, en bovendien waren er enkele technische mankementen.

De koper liet daarna op het internet een negatieve recensie over het bedrijf achter. "Ik vond dat 100% terecht", vertelde de man in het Radio2-programma 'WinWin'.

Een tijdje later ontving hij een aangetekende brief van de advocaat van het bedrijf. Er werd hem gevraagd om de recensie te verwijderen. "Anders zouden er consequenties zijn. Het advocatenkantoor had de opdracht gekregen om mij te vervolgen wegens smaad, of hoe moet ik het noemen."

"Nadien kreeg ik nog eens een brief, waarin men mij opnieuw aanmaande om daar zeker en vast gevolg aan te geven."

"Wie macht heeft, kan alles"

Uiteindelijk besloot de man om de recensie te verwijderen. "Ik heb dan als zwakkeling... Niet als zwakkeling, maar ja, ik heb dan toegegeven om die review te verwijderen. Voor mijn eigen rust. Ik heb er ook weinig mee te winnen."

"Maar het is toch wel moeilijk om te slikken, hoe een mens in feite in de grond gestampt wordt. Iemand die macht heeft, kan alles."

Volg Redactie24 nu op Instagram