Goed nieuws voor wie een speedpedelec wil: "Kan je nu kopen tegen een aantrekkelijke prijs"

door: STS
Speedpedelec
Afbeelding bron: Photonews

Mobiliteitsfederatie TRAXIO stelt een verandering vast inzake speedpedelecs. Het aandeel tweedehands speedpedelecs zit stevig in de lift.

"In juli zette de trend van de afgelopen maanden zich verder: de nieuwe speedpedelecs verliezen terrein (-17,8%, 1.119 exemplaren) en de tweedehandse snelle fietsen blijven verder groeien (+18,1%, 788 exemplaren)", zegt Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO.

"Dat leidt tot een verrassende vaststelling: daar waar het aantal inschrijvingen van occasies twee jaar geleden minder dan één derde (32,7%) bedroeg van het aantal nieuwe exemplaren, is dat aandeel tijdens de eerste zeven maanden van het jaar gegroeid tot 58%, en in de maand juli zelfs tot 70,4%."

Leasingcontracten voor speedpedelecs

Een van de redenen voor deze spectaculaire stijgingen is het feit dat heel wat leasingcontracten voor speedpedelecs die enkele jaren geleden afgesloten werden nu aflopen.

Zo vinden deze snelle elektrische fietsen nu hun weg naar de tweedehandsmarkt, wat goed nieuws is voor mensen die een gloednieuwe speedpedelec te duur vinden.

"Consumenten met een beperkter budget kunnen dankzij het grotere aanbod nu dus een kwalitatieve high-performance fiets kopen tegen een aantrekkelijke prijs", stelt Rylant vast.