Decathlon zorgt voor opmerkelijke primeur: klanten kunnen nu geld verdienen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Decathlon zorgt voor een primeur: klanten zullen hun sportmateriaal of sportkleding online tweedehands kunnen verkopen op de website van de sportwinkelketen. Daarbij zelfs materiaal en kledij die niet gekocht werd bij Decathlon.

Decathlon zet al geruime tijd sterk in op tweedehandsverkoop. Zo was het al mogelijk om sportspullen terug aan de winkel te verkopen die dan als tweedehands in de winkelrekken komt.

Nu gaat de keten nog een stap verder en biedt het klanten in België een online marktplaats aan om rechtstreeks tweedehands sportmateriaal te verkopen. Die vind je onder de tab 'tweedehands' op de website van Decathlon.

Bovendien mag er ook sportkledij en -materiaal verkocht worden dat niet afkomstig is van Decathlon. En de winkelketen staat zelfs in voor een veilige betaling tussen koper en verkoper, hulp bij geschillen en zelfs voor het transport.

"Een grote drempel voor mensen bij tweedehandsverkoop is het gedoe dat komt kijken om hun product bij de koper te krijgen. Zeker als het gaat om grote of zware producten zoals een fiets, een loopband of een trampoline", aldus Nicolas Deltenre, Chief Digital Officer van Decathlon België.

"Daarom staan we bij dit soort producten zelf in voor het transport via onze transportpartners. De transporteur haalt het pakketje thuis bij de verkoper op en zet het netjes af bij de koper thuis. Zo maken we het voor zowel verkoper als koper zo gemakkelijk mogelijk."?