Hoe gaat het nu met Wout van Aert? Ploegmaat Tiesj Benoot komt met update

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft een punt achter zijn seizoen moeten zetten na zijn zware valpartij in de Vuelta. Tiesj Benoot heeft nu een update gegeven over zijn onfortuinlijke ploegmaat. 

Dit jaar geen Wout van Aert meer in actie op de weg. Geen EK of WK op de weg voor Van Aert dus. Dat is een enorme domper, want Van Aert had in de Vuelta opnieuw zijn beste vorm gevonden na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen. 

Ploegmaat Tiesj Benoot heeft vorige week lang gebeld met Van Aert. Hij liet Van Aert bewust de eerste dagen gerust omdat hij dat Van Aert veel had om te verwerken. "Het was leuk om hem even te horen", zegt Benoot bij Het Nieuwsblad. 

En het gaat ook relatief goed met Van Aert. "Ik denk dat iedereen Wout kent als iemand die mentaal sterk is, maar ook hij heeft mindere momenten", stelt Benoot. "Hij baalt natuurlijk enorm." 

Van Aert had dus in de Vuelta opnieuw zijn beste niveau gehaald, om dan opnieuw terug te vallen is natuurlijk bijzonder zuur. Al is er ook een positieve kant. "Hij weet dat hij weer de Wout van Aert van weleer was."