Er komt een verandering aan voor deze zonnepanelen: “Kunnen tot 20% van je verbruik dekken”

door: PMN
Zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

Binnenkort komt er een grote verandering aan bij de zonnepanelen in ons land. Het is dan immers toegestaan om te opteren voor draagbare zonnepanelen, die voor heel wat mensen nuttig kunnen zijn.

Vanaf mei 2025 mag je in ons land ook gebruikmaken van draagbare zonnepanelen. Het zijn zonnepanelen die je gewoon in het stopcontact hoeft te steken. Voor mensen die in een huurhuis of appartement wonen, lijkt dit de ideale oplossing om te kunnen besparen op de energiefactuur.

“Dit is interessant voor mensen die in een huurhuis of appartement wonen en geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen,” legt energie-expert Joannes Laveyne van de UGent uit in Het Laatste Nieuws. “Zonnepanelen zijn tegenwoordig erg goedkoop, dus de investering valt nogal mee.”

“Ze kosten enkele honderden euro’s. Op Bol.com kun je voor 400 euro al een installatie kopen van 400 watt. Houd er rekening mee dat de panelen volgens de producten een jaarlijkse besparing van 150 tot 200 euro kunnen opleveren, zodat ze dus snel terugverdiend zijn. Mobiele zonnepanelen zullen niet je volledige elektriciteitsverbruik dekken, maar reken toch op 10 à 20 procent van je verbruik. Dat is toch al iets.”