Oplichters gebruiken nu deze verrassende truc: "Vies gevoel, ze weten mij wonen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Oplichters maken vaak gebruik van de digitale wereld om hun slag te slaan. Maar soms proberen ze op ouderwetse manier mensen in de val te lokken.

Het overkwam Marc Coppens, journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij trok grote ogen toen hij een brief van een advocatenkantoor in de brievenbus vond.

In de brief, verstuurd vanuit Spanje, meldt een advocate uit Canada hem dat er een familielid overleden is en dat er een erfenis van meer dan 10 miljoen dollar op hem ligt te wachten.

Coppens merkt aan verschillende zaken dat de brief nep is, zoals een onprofessioneel e-mailadres, en het feit dat een stempel en handtekening afgedrukt zijn, en niet manueel zijn aangebracht.

Hij ging dus niet in op de oplichting, maar is wel geschrokken. "Dat het gebeurt via de klassieke brief, geeft me een vies gevoel: die oplichters weten me wonen, ze hebben mijn thuisadres. Hoe zijn ze daaraan geraakt?", vraagt de man zich af op HLN.

Overleden oom

Recent kreeg ook een man uit Bilzen al te maken met deze "ouderwetse" manier van oplichting. Ook hij ontving een brief, waarin tot zijn grote verbazing zelfs de naam van een echte overleden oom van hem genoemd wordt.

(Archieffoto)