Belangrijk advies na lek WhatsApp-gegevens van miljoenen Belgen: "Deze voorzorgsmaatregelen moet je nu treffen"

door: STS
whatsapp
Afbeelding bron: pexels

Dinsdag raakte het zorgwekkende nieuws bekend dat de WhatsApp-nummers en gebruikers-ID's van 3,2 miljoen Belgen gelekt zijn op het internet. Dat brengt risico's met zich mee.

Safeonweb raadt iedereen aan om op zijn hoede te zijn voor verdachte berichten. "Wees sceptisch bij oproepen of berichten van onbekende bronnen. Wees op je hoede voor onverwachte contacten, vooral als ze om persoonlijke of financiële informatie vragen."

Er wordt ook aangeraden om je WhatsApp-account extra te beveiligen, via tweestapsverificatie. "Dit maakt het moeilijker voor oplichters om toegang te krijgen tot je accounts, zelfs als ze je wachtwoord hebben."

Ten slotte wordt aangeraden om het delen van gevoelige gegevens via WhatsApp, sms of telefoongesprekken altijd te vermijden en de privacy-instellingen van je applicaties regelmatig te updaten.

"Hoewel dit datalek zorgwekkend is, kun je door goed geïnformeerd en voorzichtig te zijn de risico's aanzienlijk verkleinen. Door deze voorzorgsmaatregelen te implementeren en waakzaam te blijven, kan je jezelf beter beschermen tegen potentiële bedreigingen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp