Veel meer trajectcontroles op komst, en dat is nog niet alles

door: STS
Trajectcontrole
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn nog meer trajectcontroles op komst. Veel politici, van uiteenlopende partijen, blijken daar voorstander van te zijn.

Uit recente cijfers blijkt dat de Vlaamse steden en gemeenten in 2023 maar liefst 124 miljoen euro aan GAS-boetes inden, drie keer meer dan in 2019. Vooral de lokale trajectcontroles brengen veel geld op.

En het lijkt erop dat er nog meer trajectcontroles bij zullen komen. HLN kwam dat te weten via een bevraging bij de lokale lijsttrekkers van 285 Vlaamse gemeenten.

"Voornamelijk in de centrumsteden zal er nog meer gebruik van worden gemaakt: tien van de dertien burgemeesters van de Vlaamse centrumsteden zijn voorstander van nieuwe trajectcontroles", luidt de conclusie.

Zone 30

Er wordt tevens nagedacht over het invoeren van meer zones 30. Bart Somers, burgemeester van de stad Mechelen, de kampioen wat betreft het bedrag aan GAS-boetes per inwoner, wijst erop dat de voorbije negen jaar het aantal verkeersslachtoffers in zijn stad wel met 46% daalde.

"Weet dat we de zone 30 en de trajectcontroles invoeren op vraag van bewoners zelf, en de meeste partijen keurden ze goed in de gemeenteraad", vertelde hij aan de krant.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp