"Boetegolf" bij streng verkeerstoezicht van politie: "Verkeersregels voor sommigen ver te zoeken"

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een controleactie waarbij streng verkeerstoezicht gehouden werd heeft tot een ware "boetegolf" geleid. Dat meldt de politie.

De controleactie vond donderdag plaats op de markt in Heusden-Zolder. Er werden veel overtredingen vastgesteld en beboet door de agenten.

"Tientallen bestuurders kregen een boete. Hoewel het mooie weer veel mensen naar de markt bracht, waren de verkeersregels voor sommigen ver te zoeken."

Er werden 38 bekeuringen uitgeschreven, voor uiteenlopende verkeersovertredingen. "De meest voorkomende waren parkeerinbreuken en het 'verboden inrijden' negeren. Hiervoor schreven we 21 GAS-boetes en vier onmiddellijke inningen uit."

Inbeslagname van voertuig

"Een bestuurder zonder rijbewijs, zonder verzekering en met een niet-ingeschreven voertuig moest ter plaatse zijn voertuig achterlaten. Ook veroorzaakte een andere bestuurder flink wat geluidsoverlast, wat leidde tot de bestuurlijke inbeslagname van zijn voertuig."

Rijbewijs kwijt door gsm achter stuur

Zeven chauffeurs moesten meteen hun rijbewijs inleveren nadat ze betrapt werden op het gebruiken van hun gsm achter het stuur.

"Verder kregen bestuurders die kinderen zonder kinderzitje vervoerden drie keer een onmiddellijke inning en één bestuurder werd beboet voor het inhalen van een voertuig in een bocht."