Nicky Hayen heeft goed gesprek met speler en komt met positief nieuws voor de clash tegen Anderlecht

door: MaR
Nicky Hayen
Afbeelding bron: Photonews

Deze week was Raphael Onyedika een veelbesproken figuur binnen Club Brugge. Trainer Nicky Hayen heeft dan ook een constructief gesprek met hem gehad om de aandacht te vestigen op zijn speelstijl en de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt te doen vergeten.

Hayen benadrukt dat de club niemand laat vallen en dat ze samen met Onyedika naar oplossingen zoeken. Het is duidelijk dat zijn fouten, vooral zijn neiging om agressief te tackelen, dringend moeten worden aangepakt.

Hayen legt uit dat het essentieel is dat Onyedika slimmer wordt in zijn duels. De imposante middenvelder staat bekend om zijn fysieke kracht, maar het gaat erom die kracht op een intelligente manier in te zetten. De trainer gelooft dat Onyedika niet altijd voor de volle honderd procent in de tackle hoeft te gaan, wat hem zou kunnen helpen om (rode) kaarten zoals tegen AC Milan te vermijden.

Met de juiste begeleiding en aanpassingen hoopt Hayen dat Onyedika een sleutelrol kan spelen in het succes van Club Brugge. De trainer kijkt uit naar de confrontatie van deze zondag tegen Anderlecht.

Met Anderlecht dat op bezoek komt, is het een kans voor Club Brugge om zich in de competitie te herpakken. De terugkeer van Andreas Skov Olsen en Gustaf Nilsson zijn alvast een positief teken voor Club Brugge.

Tags