Weervrouw Jacotte Brokken heeft verrassend nieuws over de temperatuur

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

We hebben al te maken met zeer zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt dat het nog iets warmer gaat worden, al zal dat niet in heel België het geval zijn.

Vrijdag kregen we temperaturen tot 20 graden. "Zeer mooi weer, een beetje te warm voor de tijd van het jaar, kunnen we wel zeggen. Dat is een klein understatement", zei Jacotte Brokken op Radio2. "Over het westen van het land krijgen ze misschien iets meer wolken."

Vannacht zullen de minimumtemperaturen 9 tot 11 graden bedragen. "De bewolking over het westen gaat toenemen, daar kan lokaal een buitje vallen."

Zaterdag gaat van start met mogelijk nog een paar kleine buien over het westen van het land. "Daarna wordt het overal droog. We krijgen morgenvroeg zelfs temperaturen tot 21 graden. Dat zal wellicht voor de Kempen zijn, in het westen wordt het 19 à 20 graden. Ook nog altijd zeer zacht."

Weer voor zondag

Zondag krijgen we wat neerslag. "In de nacht van zaterdag op zondag gaat het beginnen regenen, of zijn er toch kansen op buien. En daar starten we zondagochtend ook mee: een paar buien over het westen, die zich verder uitbreiden over het oosten van het land. Maar in de namiddag wordt het droog, bij temperaturen rond 16 graden", voorspelt Brokken.