Michel Wuyts voorspelt nare toekomst voor Patrick Lefevere en Quick-Step

door: MaR
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Analist Michel Wuyts voorspelt voor 2025 een zware voorjaarscampagne voor de ploeg van Patrick Lefevere. Ondanks de rijke geschiedenis van Quick-Step in het Vlaamse voorjaar, lijkt de kracht van weleer langzaam te verdwijnen.

Met het oog op 2025 vraagt Wuyts zich af of de recente aanwinsten van Lefevere voldoende zullen zijn om de ploeg weer naar de top te duwen. Hoewel er zeven nieuwe rijders zijn aangetrokken lijkt volgens Wuyts het  talent van Alaphilippe, Asgreen en Moscon niet geëvenaard te worden.

Voor Michel Wuyts is het dan ook duidelijk dat  Quick-Step de komende jaren zal moeten lijden onder de schaduw van renners als Van der Poel. Met de steeds verder toenemende druk in de wielersport, is het nog maar de vraag of Lefevere zijn team weer kan transformeren naar het niveau van twintig jaar geleden.

Toen won Tom Boonen voor Patrick Lefevere onder andere de E3, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hij was toen de kopman die naam en faam maakte voor de Belgische ploeg.

Dit gebrek aan gevestigde kopmannen maakt de toekomst van de ploeg onzeker, wat Wuyts terecht als zorgwekkend bestempelt. Hij wijst erop dat zonder een nieuwe Boonen of een top-Belg in de gelederen, Quick-Step in de strijd om de voorjaarsklassiekers opnieuw met lege handen kan eindigen.

Tags