Slecht nieuws voor klanten BNP Paribas Fortis: "Niet meer gratis, vanaf 1 januari voor betalen"

door: STS
BNP Paribas Fortis
Afbeelding bron: Photonews

Klanten van BNP Paribas Fortis zullen vanaf 1 januari 2025 moeten gaan betalen voor bepaalde opties die gratis werden aangeboden. Testaankoop raadt hen aan om te controleren of ze die betalende opties ook wel echt nodig hebben.

"Vorig jaar vernieuwde BNP Paribas Fortis haar gamma zichtrekeningen, zowel voor de bestaande klanten als voor de klanten die overgenomen werden van bpost bank", legt Testaankoop uit.

"Om iedereen wegwijs te maken stelde de bank zelf een pack voor, al dan niet met bijkomende opties om het zo goed mogelijk te doen aansluiten met de bankgewoonten van de klant. Deze opties, bijvoorbeeld een extra betaalkaart, een kredietkaart, een rekeningverzekering... werden in 2024 gratis aangeboden."

"Vanaf 1 januari 2025 worden deze opties betalend. We roepen de BNP Paribas Fortis-klanten op om na te kijken of ze deze opties effectief wel nodig hebben en zo ja, via een vergelijker te checken of er geen goedkoper alternatief bestaat."

"De optie 'onbeperkte manuele verrichtingen' kost bijvoorbeeld 5 euro per maand. Of koppels die binnen hetzelfde 'Easy Guide Pack' zowel een rekening hebben voor zichzelf, als voor de partner, als een gemeenschappelijke rekening, betalen daar vanaf Nieuwjaar 2 euro per maand extra voor."

Universele zichtrekening bij Argenta, Belfius, ING, KBC of BNP Paribas Fortis

"Wie binnen die packs echter zijn gading niet vindt, kan terecht bij een universele zichtrekening waarvan de krijtlijnen zijn vastgelegd in een Protocol dat Febelfin afsloot met de overheid. Heel wat grote banken, zoals Argenta, Belfius, ING en KBC, bieden die aan, net als BNP Paribas Fortis."

"Het Protocol legt op waar de zichtrekening aan moet voldoen: voor maximaal 5 euro per maand krijgt de klant één rekening, met maximaal twee kaarten, waarmee hij geld kan opnemen, betalingen kan doen en domiciliëringen kan instellen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp