Testaankoop waarschuwt iedereen voor deze producten: "Een duur verkoopstrucje"

door: MRO
drogisterij apotheker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Testaankoop waarschuwt klanten voor huidverzorgingsproducten die supplementen met collageen bevatten. De consumentenorganisatie diende hierover klacht in bij het Agentschap voor Voedselveiligheid.

Je hebt ongetwijfeld al wel eens bij huidverzorgingsproducten teruggevonden dat deze supplementen met collageen bevatten. Testaankoop waarschuwt consumenten nu echter voor deze dure supplementen. De werking werd immers nooit voldoende bewezen.

Collageen is een eiwit dat een belangrijke rol speelt in het bindweefsel van het lichaam. Het is essentieel voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Als we ouder worden neemt de productie van collageen af.

"Collageen wordt aangeprezen als 'nuttig voor het behoud van gezonde gewrichten' en 'goed voor het behoud van een stevige, elastische huid'. Maar je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat collageen innemen automatisch zal zorgen voor meer productie van de stof door je lichaam zelf", luidt het bij Testaankoop.

"Dat collageen huidveroudering tegengaat is nooit voldoende bewezen, en dat het hydrateert mag zelfs gewoon niet vermeld worden op de verpakking."