Muslic en analisten uiten felle kritiek op Cercle-bestuur na Europese blamage

door: MaR
Miron Muslic
Afbeelding bron: Photonews

Cercle Brugge beleeft zware tijden na een onverwachte en pijnlijke 3-1 nederlaag tegen Vikingur Reykjavik in de Conference League. De beslissing om met een verzwakte selectie naar IJsland te reizen, leverde een zure avond op voor de Vereniging.

Het bestuur van Cercle heeft duidelijk gemaakt dat de focus op de competitie ligt. Technisch directeur Rembert Vromant gaf aan dat de selectie tegen Vikingur in de Conference League beperkt zou zijn.

Coach Miron Muslic stemde hier echter niet volledig mee in en uitte zijn ongenoegen. “Ik neem verantwoordelijkheid voor wat ik beslis, maar voor deze selectie hadden we als organisatie beter kunnen doen.”

Muslic benadrukte dat hij niet betrokken was bij alle keuzes die voor de wedstrijd werden gemaakt. Hij suggereerde dat de invulling van de selectie door anderen was beslist. Er werd besloten om zeven tot acht basisspelers thuis te laten en vier beloftenspelers in de selectie op te nemen.

De onverwachte selectie-aanpak werd niet alleen door Muslic bekritiseerd. In de Sporza-studio spraken analisten Franky Van der Elst en Wesley Sonck hun onbegrip uit. Sonck noemde het “onacceptabel” en stelde dat de basisspelers het verdienen om Europees voetbal te spelen.

Tags